KNWU kiest voor innoverende graanproducten van GrainLabs

De afgelopen dagen heeft de TeamNL selectie tijdens het EK Baanwielrennen in het Omnisport Apeldoorn maar liefst zes medailles verzameld. Een ongekend resultaat dat zonder de steun van de KNWU-partners niet mogelijk zou zijn geweest. Eén van deze partners is nieuw: maak kennis met GrainLabs.

GrainLabs is een kenniscentrum waar bakkers, wetenschappers, sportdeskundigen en zorginstellingen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te integreren in het voedingspatroon van onder andere (top)sporters.

De samenwerking tussen de KNWU en GrainLabs komt niet uit de lucht vallen. Beide partijen hebben innoveren namelijk hoog in het vaandel staan. De samenwerking wordt dan ook toegespitst op het samenstellen van een optimaal voedingspatroon voor de topsporters en de uitwisseling van kennis. Zo vindt er continu productontwikkeling plaats, waardoor de TeamNL selecties profiteren van betere, innovatieve producten, wat uiteindelijk zal leiden tot nóg betere prestaties.

GrainLabs is ervaringsdeskundige in het topsportklimaat, en brengt dankzij partnerships met Team Visma | Lease a Bike, Team dsm-firmenich PostNL en Sportcentrum Papendal veel kennis met zich mee. “Elk graan is uniek en biedt zijn eigen voordelen. Wij combineren dit in onze producten om zo de juiste nutriënten te bieden op het juiste moment,” aldus Frank van Eerd, initiatiefnemer van GrainLabs.

Dat iedereen kan profiteren van een juiste toepassing van granen is ook bijzonder interessant voor de bij de KNWU aangesloten leden en de achterban van Fondo, de bekroonde trainingsapp van de wielerbond. De kennis van GrainLabs wordt namelijk gedeeld met de breedtesport. De wielersport en het bakkersambacht vullen elkaar immers prachtig aan. Goede voeding die zo nauwkeurig mogelijk aansluit op de persoonlijke behoefte, het individuele lichaam en trainingsschema kan het verschil maken.

Kennisdeling

Daniel Heijne, verantwoordelijk voor Commercie & Communicatie bij de KNWU kijkt vooruit op de samenwerking tussen de KNWU en GrainLabs. “Het is mooi dat we GrainLabs als partner aan de KNWU kunnen verbinden. GrainLabs is een vooruitstrevende bakkerij en continue in ontwikkeling. Innovatie, daadkracht en delen staat daarbij voorop. Van de kennis en producten die zij in huis hebben, worden wij als KNWU nog beter. Voeding is namelijk een van de belangrijkste elementen om het lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang, voor ons allemaal, maar zeker voor onze topsporters.”

---

NOOT VOOR REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Meer informatie nodig over de samenwerking tussen GrainLabs en de KNWU? Neem dan contact op met: Daniel.Heijne@knwu.nl of Minke.van.Voorthuijsen@knwu.nl

 

Over GrainLabs

GrainLabs is een kenniscentrum waar consumenten, graanverwerkers (zoals bakkers, bierproducenten, graanpletterijen, pastamakers, wrapfabrikanten, et cetera), wetenschappers, mensen uit de zorg en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen zoals jij en ik die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven.

https://www.bisschopsmolenwebshop.nl/
https://www.grainlabs.nl/

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.