Loes Gunnewijk stopt eind 2024 bij KNWU als Bondscoach wegwielrennen vrouwen

De KNWU en Loes Gunnewijk hebben besloten aan het eind van dit jaar de samenwerking te beëindigen. Gunnewijk begon in 2017 als talentcoach junior-vrouwen en assistent-coach paracycling. In 2019 werd ze Bondscoach wegwielrennen vrouwen waarbij ze verantwoordelijk werd voor zowel de junioren, U23 als de elite. Na acht jaar komt er een eind aan de samenwerking.

 

Onder haar leiding hebben de Nederlandse wielrensters tot nu toe 55 medailles behaald tijdens de EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Gunnewijk: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en passie gewerkt met de talenten en wereldtop binnen het vrouwenwielrennen. Door trainingskampen, teamdagen en voorbereidingen is het mogelijk om een team te smeden en zo goed mogelijk te presteren tijdens de kampioenschappen. We zijn met de renners en staf ontzettend gegroeid, in een sport die zich de afgelopen jaren stevig heeft ontwikkeld. Hoewel ik nog altijd veel plezier heb in mijn werk, ben ik na twee keer een Olympische cyclus toe aan een nieuwe uitdaging. Dit seizoen gaan we nog volle bak voor een succesvolle zomer waar hard naar gewerkt is met de Olympische Spelen in Parijs, het EK in Belgisch Limburg en het WK in Zürich.”

 

Wilbert Broekhuizen, Technisch Directeur bij de KNWU, wil Loes bedanken voor haar periode bij de wielerbond. “Loes heeft de afgelopen jaren een topsportklimaat neergezet waarin veel rensters medailles hebben kunnen winnen. Tegelijkertijd was ze bezig met het begeleiden en coachen van nieuwe talenten naar het hoogste niveau. Ze had kortom geen makkelijke opdracht. Om van een groep met allemaal kampioenen steeds weer een team te creëren is een prestatie. Uiteraard wens ik Loes veel succes bij haar volgende uitdaging.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.