Selectie TeamNL voor WK BMX Rock Hill

Nederland treedt met een sterke selectie aan op het wereldkampioenschap BMX wat van 12 tot en met 18 mei in Rock Hill (VS) wordt verreden. Olympisch kampioen Niek Kimmann toonde zeer recent voor de winst mee te kunnen doen in de wereldbeker en bij de vrouwen beschikt bondscoach Martijn Jaspers over een sterke selectie in de breedte. De mondiale titelstrijd is ook van belang als het gaat om de olympische startbewijzen voor Parijs 2024.

Martijn Jaspers ziet zijn selectie met vertrouwen en ambitie aantreden op dit WK. ´Niek Kimmann heeft net twee wereldbekers gewonnen. Hij  heeft daarmee laten zien dat hij echt in in vorm is en mee zal doen voor de medailles. Rock Hill is een baan met niet helemaal zijn favoriete startheuvel, maar hij heeft daar al wel eens gewonnen en met het zelfvertrouwen van Tulsa is er zeker wat mogelijk. Hij is in enorm goeden doen. Dave van der Burg en Jaymio Brink komen allebei terug van blessures. Als het op zijn plek valt, kunnen ze zeker voor de finale meedoen. Goede resultaten zijn zeker welkom, omdat we nog altijd strijden voor die tweede startplek bij de mannen voor Parijs 2024. Op het WK en EK zijn daar nog punten voor te verdienen in onze strijd met de Britten en Amerikanen.''

"Bij de elite-vrouwen hebben onze vier rijders al eens alle vier in de finale gestaan. Maar Laura Smulders komt terug van een blessure en Merel Smulders is onlangs nog gevallen. Manon Veenstra heeft van de zes wereldbekers drie podiumplekken behaald. Rock Hill is bovendien een baan die haar ligt. Judy Baauw heeft dit seizoen ook al meerdere finales gereden. De drie startplekken voor de Spelen zijn al zeker, alleen gaat het er nog om wie van de vier naar Parijs gaan. Daar zal dit WK duidelijkheid over geven. Bij de onder 23 heeft Jason Noordam twee EK-rondes gewonnen en Casper Pipers heeft al podium gereden. Die twee doen zeker mee voor de finales en misschien ook wel voor de medailles. Voor Tim Goossens geldt eigenlijk hetzelfde, die heeft bij de elite al podium gereden dit seizoen. Wel is het moeilijk inschatten hoever ze op het WK zullen komen omdat ze nog geen wereldbekers hebben gereden. Bij de vrouwen-23 hebben Michelle Wissing en Renske van Santvoort allebei vorig jaar al in de finale gestaan. Michelle stond dit jaar ook al in Europa op het podium bij de elite. Maar we zullen moeten afwachten wat het niveau op het WK is.´´

Selectie WK BMX Rock Hill:
Elite Men:

Niek Kimmann, Dave van der Burg, Jaymio Brink, Ynze Oegema
Elite Women:

Laura Smulders, Merel Smulders, Judy Baauw, Manon Veenstra

U23 Men:

Tim Goossens, Jason Noordam, Casper Pipers
U23 Women:

Michelle Wissing, Renske van Santvoort

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.