Sprintcoach Mehdi Kordi vertrekt bij de Nederlandse Wielerunie

Arnhem, 5 juni 2024 De KNWU en Mehdi Kordi beëindigen hun samenwerking na de Olympische Spelen van Parijs. Kordi kwam in 2019 bij het Nederlandse baanwielrenteam als embedded scientist en coach, waar zijn focus lag op de baansprinters.

Kordi kan terugkijken op verschillende successen met de baansprinters, zoals het Olympisch goud van  Shanne Braspennincx op de Keirin, goud voor de vrouwen teamsprint tijdens de Europese kampioenschappen in 2021 en de winst voor Yoeri Havik tijdens het wereldkampioenschap waar hij een bijdrage aan kon geven. In 2023 kwam daar de mannen teamsprint titel tijdens het WK in Glasgow bij en coachte Kordi Jeffrey Hoogland’s succesvolle wereldrecordpoging op de kilometer.

Mehdi Kordi neemt met een positief gevoel afscheid: “we hebben uitstekende resultaten behaald met het team, waarin we capaciteiten en prestaties steeds verder hebben ontwikkeld. Het was een voorrecht om met deze getalenteerde renners te werken, hen te zien groeien en samen het beste uit elk kampioenschap te halen. Ik koester de vriendschappen die door de jaren heen zijn opgebouwd, maar het is tijd om afscheid te nemen.”

 

Wilbert Broekhuizen bedankt de sprintcoach voor zijn tijd en toewijding:

Noot voor redacties
Perscontact
Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) - pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.