TeamNL Mountainbikers klaar voor sportieve revanche op WK

Bondscoach Gerben de Knegt vertrekt met een sterke en veelzijdige selectie naar het wereldkampioenschap mountainbike dat van 28 augustus tot en met 1 september in Pal Arinsal (Andorra) wordt gehouden. De verwachtingen zijn met name bij de elite-vrouwen en de beloften-mannen hoog gespannen. "Puck Pieterse aast op sportieve revanche na haar pech op de Spelen en Anne Terpstra heeft al vaak goed gepresteerd op dit parcours."

De Knegt reist zonder elite-mannen naar het WK, wat ook bij de Olympische Spelen het geval was. ''Op dit moment hebben we geen mannen beschikbaar die aan de eisen hebben voldaan en/of willen rijden. We bouwen aan een nieuwe lichting, wat dat betreft is het hoopvol dat we met vier sterke beloften-mannen kunnen rijden, die allemaal top 10 zouden kunnen rijden en waarvan met name Rens Teunissen van Manen of Tom Schellekens op een heel goede dag voor de medailles kunnen meedoen.'' 

Ook bij de vrouwen zijn er zeker kansen voor TeamNL, denkt De Knegt. Zo is Europees kampioene Puck Pieters een medaille- of zelfs titelkandidaat. "Puck aast op sportieve revanche na haar pech op de Spelen en Anne Terpstra heeft al vaak goed gepresteerd op dit parcours. Anne Tauber is terug na een blessure en staat ook met ambities aan de start.'' De junior en junior-vrouwen kunnen volgens de KNWU-keuzeheer richting de top 10 kijken. Bij de beloften-vrouwen besloot Lauren Molengraaf zich te focussen op het komende crossseizoen en is Julia van der Meulen nog niet helemaal op topniveau na een blessure opgelopen vroeg in het jaar.

''Omdat we en geen elite-mannen en geen beloften-vrouwen hebben, rijden we geen Mixed Relay voor ploegen. Wel rijden de elite-vrouwen en de beloften-mannen allemaal de shorttrack. Die is niet voor junioren." Alle deelnemers hebben zich via een stage of hoogtetent voorbereid op het presteren op hoogte, het parcours ligt op 2000 meter. ''Dat is zeker iets wat je moet liggen, maar een goede voorbereiding doet ook wat. We kennen het parcours, er is al eerder een WK gereden en de wereldbeker doet Andorra ook vaak aan. Dus we weten waar we staan op deze ronde en kunnen met ambitie naar dit WK uitkijken.''

TeamNL Selectie

XCO/XCC Elite vrouwen

Puck Pieterse

Anne Tauber

Anne Terpstra

XCO/XCC Belofte mannen

Rens Teunissen van Manen

Tom Schellekens

Frits Biesterbos

Chris van Dijk

XCO Junioren mannen

Brent van Geest

XCO Junioren vrouwen

Elena Poppelaars

Bloeme Kalis

Mae Cabaca

E-Bike mannen

Jeroen van Eck

DHI Elite mannen

Tristan Botteram

DHI Junioren mannen

Fynn Brands

DHI Junioren vrouwen

Minu Stoffers

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten