Hugo Haak continueert carrière bij de baansprinters als bondscoach

Arnhem, 23 augustus 2024 – Na een zeer succesvol sprinttoernooi tijdens de Olympische Spelen in Parijs met 3 gouden en 1 zilveren medaille, volgt Hugo Haak per 1 september Mehdi Kordi op als coach van de baansprinters.

De rol van bondscoach sprint is Haak niet vreemd. Hij vervulde de functie eerder tussen 2018 en 2022, waar hij de sprintploeg naar grote successen leidde, waaronder een historisch aantal medailles tijdens de Spelen in Tokyo. Na een pauze van de baan en ervaringen bij onder andere Tour de Tietema-Unibet en NOC*NSF, keerde hij in 2023 terug naar zijn roots als assistent coach met daarnaast een focus op talentontwikkeling. Daar droeg hij bij, naast hoofdcoach Mehdi Kordi, aan de meest recente successen tijdens het EK, WK en natuurlijk de afgelopen Olympische Spelen.

Hugo over zijn terugkeer naar zijn oude liefde, de baan: “Ik zie het als een voorrecht dat ik de afgelopen jaren op andere plekken in de sport nieuwe ervaringen op heb mogen doen. Het heeft me verrijkt met nieuwe kennis, inzichten en frisse ideeën. Ik neem dit allemaal mee in mijn nieuwe rol en kijk er dan ook met veel nieuwe energie naar uit om met de groep aan de slag te gaan.”

Hij neemt het stokje over van de afzwaaiende Mehdi Kordi: “De afgelopen jaren heeft Mehdi het programma echt verder gebracht en geleid naar opnieuw zeer succesvolle Olympische Spelen in Parijs. Ik ben er trots op om met deze topatleten en de zeer professionele staf te gaan bouwen aan verdere en nieuwe successen.” Daarbij ligt de focus niet alleen op de topsport: “We gaan hard aan de slag om ook nieuwe talenten op te leiden en klaar te stomen voor de toekomst.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen is blij Hugo terug te verwelkomen als bondscoach. “De samenwerking is vanaf het begin eigenlijk ontzettend goed geweest, zowel met renners, staf als de rest van de organisatie. Hugo heeft zichzelf ontwikkeld als coach en is klaar om het baanprogramma verder uit te bouwen, zowel voor de topsportgroep alsmede voor jong talent. Hij weet wat er nodig is om aan de absolute top te komen en te blijven. De focus zal daarbij eerst liggen op het WK in Kopenhagen in oktober, waarna we de verdere invulling voor de komende jaren gezamenlijk gaan vormgeven.”

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE
Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten