Sterke Nederlandse afvaardiging Elite vrouwen en Junioren naar WK weg in Zürich

Arnhem, 28 augustus 2024 – Coaches Loes Gunnewijk en Martin Truijens maken vandaag hun WK selecties Elite & Junioren vrouwen en Junioren mannen bekend. Wie gaan zich in de mondiale strijd mengen tijdens de wereldkampioenschappen, die van 22 tot en met 29 september verreden gaan worden in Zürich?

Het WK in Zürich belooft van start te gaan met een sterk deelnemersveld, waar de Nederlandse equipe gaat meedingen voor de gouden medailles. Bondscoach Loes Gunnewijk reist wederom vol vertrouwen af met een brede en sterke selectie rensters.

Selectie elite vrouwen

Demi Vollering

Puck Pieterse

Marianne Vos

Riejanne Markus

Pauliena Rooijakkers

Shirin van Anrooij

Mischa Bredewold

Tijdrit

Demi Vollering

Ellen van Dijk / Riejanne Markus*

Zürich is het decor van de titelstrijd om de befaamde regenboogtrui. Bondscoach Loes Gunnewijk over

de kansen van deze selectie: “Demi Vollering is onze kopvrouw en zij gaat zowel de tijd- als de wegrit rijden. Het parcours van de wegrit is uitdagend, met een ronde om de Greifensee gevolgd door de beklimming van de Pfannenstiel, waarna we eindigen met het circuit in Zurich. Met in totaal 2400 hoogtemeters belooft het een zware koers te worden, waar Demi samen met het team voor goud zal gaan rijden. Ik kijk ernaar uit deze groep rensters in actie te zien!”

Ook bij de tijdrit verschijnt TeamNL met de best mogelijke rensters aan de start: “Wie er naast Demi gaat rijden, wordt na het EK beslist.”


Technisch directeur Wilbert Broekhuizen ziet het WK met vertrouwen tegemoet: "Er staat een sterke groep klaar voor dit WK, zowel bij de Elite vrouwen als de Junioren. Naast Demi als kopvrouw van dit team met zoveel kwaliteiten, zal Puck Pieterse haar eerste WK weg gaan rijden. Het is mooi om te zien dat er zoveel Nederlands talent de stap weet te maken naar het allerhoogste niveau. We gaan voor niets minder dan eremetaal in Zurich.”

Selectie Junioren vrouwen

Megan Arens

Esmee Blok

Fee Knaven

Puck Langenbarg

Noï Moes

Tijdrit

Fee Knaven

Puck Langenbarg / Megan Arens*

Selectie Junioren mannen

Senna Remijn

Ko Molenaar

Jurgen Zomermaand

Ruud Nagengast

Gijs Schoonvelde

Tijdrit

Michiel Mouris

Senna Remijn

* Na het EK Wegwielrennen wordt bepaald wie er start op de tijdrit.

De WK selectie voor de Elite Mannen en para-cycling wordt op een later moment bekend gemaakt.

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten