KNWU met grote afvaardiging naar WB Beekse Bergen

PAPENDAL, 7 november 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft 27 renners aangewezen voor de eerste wereldbeker in het veld van dit seizoen op Nederlandse bodem: de GP Beekse Bergen. Omdat de jongeren categorieën geen eigen wereldbekermanche hebben op zondag 13 november in Hilvarenbeek zijn er veel beloften toegevoegd aan de eliteselecties. De Knegt heeft goede hoop dat Lucinda Brand en Corné van Kessel deze week wel terug kunnen keren in competitie, nadat ze besloten het EK aan zich voorbij te laten gaan.

De eerste Nederlandse wereldbekermanche van deze winter is nieuw op de kalender, wel werden er eerder NK’s verreden in Hilvarenbeek. De Knegt bemerkte veel enthousiasme onder zijn crossers. ‘’Onze renners zijn gemotiveerd om in de GP Beekse Bergen te rijden en ik wil zoveel mogelijk van onze talenten een kans geven om voor eigen publiek te koersen. Ook nu de UCI geen junioren en beloften aan het programma van de Beekse Bergen heeft toegevoegd. Gelukkig is er wel een mogelijkheid voor de junioren om op het parcours een internationale wedstrijd te rijden.  Ik hoop dat we Lucinda en Corné in Hilvarenbeek hun eerste stappen weer naar hun oude niveau kunnen zien zetten en verwacht dat we in beide wedstrijden voor de overwinning kunnen meestrijden.’’

Selectie Elite Mannen

1.   Lars van der Haar

2.   Corné van Kessel

3.   Pim Ronhaar

4.   Ryan Kamp

5.   Mees Hendrikx

6.   Stan Godrie

7.   Luke Verburg

8.   Joris Nieuwenhuis

9.   David Haverdings

10. Danny van Lierop

11. Bailey Groenendaal

12. Pete Uptegrove

13. Hugo Kars

 

Selectie Elite Vrouwen

1.   Lucinda Brand

2.   Fem van Empel

3.   Denise Betsema                                                       

4.   Annemarie Worst

5.   Puck Pieterse

6.   Ceylin del Carmen Alvarado

7.   Inge van der Heijden

8.   Shirin van Anrooij

9.   Marianne Vos

10. Manon Bakker

11. Aniek van Alphen

12. Maud Kaptheijns

13. Leonie Bentveld

14. Femke Gort

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.