Nationale selectie veldrijden Bern bekend

Papendal, 14 oktober - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de derde Wereldbeker veldrijden van dit seizoen. Deze vindt plaats in Bern, Zwitserland op zondag 20 oktober.

"De elite-mannen hebben laten zien dat zij het seizoen goed zijn begonnen. David van der Poel heeft zijn eerste overwinning al te pakken. Hij won onlangs de veldrit in Vittel, Frankrijk. Corné van Kessel pakte gister in de SP van Gieten een derde plaats voor Lars van der Haar. Joris Nieuwenhuizen deed lang mee voor een top 5 notering. Ceylin del Carmen Alvarado heeft een uitstekende seizoenstart met een aantal overwinningen, waaronder gister ook de SP van Gieten. Inge van der Heijden heeft dit prille seizoen ook al korte uitslagen gereden. Evenals Yara Kastelijn die eerstejaars elite-vrouw is. Bij de U23 mannen steekt Ryan Kamp er bovenuit en rijdt ook al goede uitslagen bij de gecombineerde wedstrijden met de elite-mannen. Bij de U23 mannen en junior-mannen staan we aan de start met een jonge selectie. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar komende zondag."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie elite-mannen

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Joris Nieuwenhuis

4. David van der Poel

5. Sieben Wouters

6. Stan Godrie

7. Maik van der Heijden

8. Gosse van der Meer

Selectie elite-vrouwen

1. Annemarie Worst

2. Ceylin del Carmen Alvarado

3. Inge van der Heijden

4. Maud Kaptheijns

5. Sophie de Boer

6. Manon Bakker

7. Yara Kastelijn

8. Geerte Hoeke

9. Puck Pieterse

10. Shirin van Anrooij

Selectie U23 mannen

1. Ryan Kamp

2. Tim van Dijke

3. Kyle Achterberg

4. Pim Ronhaar

5. Luke Verburg

6. Bart Artz

Selectie junior-mannen

1. Hugo Kars

2. Tibor del Grosso

3. Danny van Lierop

4. Joost Brinkman

5. Bailey Groenendaal

6. Salvador Alvarado

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.